Advertising Space For Rent

Monday, May 10, 2010

Contoh Surat Memohon Cuti 'Terbaik'




Entry kali ini khas untuk mereka yang suka/bakal/sedang memikirkan alasan untuk memohon cuti.
Pernahkah anda mengalami situasi di mana anda ingin bercuti tapi tidak tahu alasan apa yang hendak diberi pada bos,prof atau cikgu anda?.

Lihat gambar di bawah untuk melihat antara contoh surat 'terbaik' yang dikarang untuk memohon cuti yang boleh dijadikan 'panduan'.(Panduan untuk kena 'smack-down')


Aku rasa surat ini dibuat mesti masa peperiksaan.Mungkin pelajar ini tengok tajuk soalan agak-agak senang jer,terus jerlah mula mengarang.Kalau aku jadi cikgu dia,confirm aku buat kelas tambahan untuk pelajar nie.Tak mau ada cerita seram kat surat MC pliss..

p/s : Agak-agaknyalah apalah maksud perkataan cina tu ya?

3 comments:

Jue_Da (^_^) said...

wakakakakkaa...klaka betOl...hahahahha...

md nasir said...

>jue : mungkin dia guna konsep 'belum cuba belum tahu'..haha

Joan Yeap said...

itu surat ...hahahahah

perkataan cina tu ...

追 = chase

跑 = run

Hantu itu memandu basikal saya untuk " 追" ( CHASE)saya.

Saya pun "追" ( CHASE) balik dia !Dia sangat takut, dia pun "跑"(RUN) Saya selalu" 追" ( CHASE), dia selalu "跑"(RUN)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails